Radu

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, April 11, 2011

Ce mai mănâncă Radu

N-am mai scris de mult un post în categoria asta şi între timp meniul s-a mai diversificat, nu foarte mult, doar aşa, un pic.

Pe la 7 luni şi un pic am introdus brânza făcută în casă la micul dejun şi de atunci i-am dat aproape în fiecare zi. Cum o prepar: pun cam 200 de ml de lapte la fiert si când clocoteşte adaug jumătate de iaurt mic. Se brânzeşte imediat, o las să mai dea un clocot şi o strecor în sita pe care pun o bucată de tifon. O pun în blender împreună cu fructele.

Una din reţetele preferate de Radu dimineaţa e compotul de mere cu brânză. E foarte simplu de făcut. Curăţ merele, le pun în apă să fiarbă şi când sunt moi le pun în blender împreună cu brânza. De câteva ori am adaugat şi un praf de scorţişoară. E bun bun!

Astăzi (later edit: de fapt, marţea trecută, că atunci am început să scriu postu ăsta) nu i-am dat brânză la micul dejun. I-am făcut măr cu suc de morcovi şi am pus şi 2 linguriţe de cereale (7 cereale fără lapte, de la 6 luni). E prima dată când i-am dat cereale la micul dejun, dar i-a plăcut mult.

A treia masă am diversificat-o la 7 luni jumate: cereale. Prima dată am luat o cutie de cereale pentru 4 luni: orez cu vanilie. Am luat fără lapte pentru că mi se pare absurd să elimin o masă de lapte de la sân şi să o înlocuiesc cu lapte praf. Aşa că iniţial le-am prepart cu lapte muls de la sân, dar am observat că în sânul din care am muls se acumulează mult mai mult lapte şi o dată aproape că s-a întărit, aşa că am renunţat şi i le prepar cu apă călduţă. Nu sunt la fel de gustoase, dar Radu le mănâncă şi cred că e mai bine aşa. După o vreme i-am luat şi 7 cereale şi pe ele tot aşa i le prepar.

Şi la masa de prânz au apărut câteva noutăţi, dar tot aici au apărut şi refuzurile. Noutăţile: am introdus carnea de găină (piept de găină de la buna Ana sau de la mami), gulie, dovlecel, ţelină, gălbenuş de ou.

I-am făcut o dată supă cremă de pui şi am pus în blender mai mult morcovi, carne de pui, puţin păstârnac şi mai multă zamă. A ieşit foarte bun. Bun cât să ia 2 linguriţe şi gata. Altă dată i-am făcut supă de legume: gulie, morcov, cartof. Nici asta nu i-a plăcut deloc. Adevărul e că asta nu mi-a plăcut nici mie. Deşi când am pus gulie în supa de pui a mâncat. Şi gulia fiartă, la fel ca şi dovlecelul, miroase ca lăturile făcute de buna Ana.

Sperând că nu o să mai miroase aşa tare a lături, am băgat în cuptor un dovlecel şi un morcov tăiaţi felii şi puţină apă. Nu le-am lăsat să se facă fleaşcă, au rămas uşor crocante, cum îmi plac mie. Le-am blenduit cu o porţie de brânză şi o linguriţă de ulei de măsline. Ei, asta a fost un succes total. A mâncat tot şi parcă ar mai fi vrut. Şi piureul de cartofi cu gălbenuş de ou îi place.

Ies multe combinaţii din toate ingredientele astea şi Radu mănâncă, nu mă plâng. Câteodată mai mult, altă dată mai puţin. Dar alimentul lui de bază tot laptele e. La cerere, atât noaptea, cât şi ziua. Sunt curioasă dacă o să îşi reducă el singur porţia.

No comments:

Post a Comment